Firma Lede przedstawia nowy dział ds. wpływu społecznego, mianuje Sarah Acer na stanowisko dyrektora ds. wpływu społecznego

2 de sierpień de 2022
Sarah Acer Lede PR

EKSKLUZYWNY: Znana hollywoodzka firma reklamowa The Lede Company ogłosiła dziś uruchomienie swojego działu Social Impact, którym będzie kierował nowo mianowana dyrektorka ds. wpływu społecznego, Sarah Acer.

Dział Wpływu Społecznego Lede będzie piątym działem firmy, dołączając do istniejących działów ukierunkowanych na Talent, Marka, Komunikację Strategiczną i Treść. Dzięki wiedzy eksperckiej w zakresie kampanii charytatywnych, filantropii, komunikacji, partnerstw międzysektorowych i polityki korporacyjnej, będzie wspierać niektóre z najbardziej wpływowych firm na świecie, organizacje non-profit, artystów i fundacje w projektowaniu i opracowywaniu innowacyjnych programów i inicjatyw, które są celowe i wnikliwe. kierowany i skoncentrowany na rozwoju sprawy, programu, partnera lub problemu na skalę globalną.

W swojej nowej roli w Lede, Acer będzie wspierać klientów w ich wysiłkach na rzecz przyspieszenia pozytywnych zmian i zapewnienia wymiernego wpływu społecznego. Godne uwagi projekty i organizacje mające wpływ na społeczeństwo, wspierane przez Lede od momentu powstania w 2018 r., obejmują The Asian American Foundation, Black Ambition, Blue Bottle Coffee, The Boris Lawrence Henson Foundation, The Bob Woodruff Foundation, The Clara Lionel Foundation, Charlize Theron Africa Outreach Project, Global Citizen , The Global Fund, Higher Ground, Hilarity for Charity, Hive, March for Our Lives, Planned Parenthood, Pencils $ Kids, ONE Campaign, Tony’s Chocoloney, TOMS, PANGAIA i XQ Institute.

„Cieszymy się, że możemy rozszerzyć naszą ofertę dla klientów i pogłębić nasze własne działania społeczne przy wsparciu Sarah — jest ona wyjątkowym dodatkiem do naszego zespołu” — powiedziała Sarah Rothman, która wraz z Amandą Silverman, Meredith O’Sullivan i Christine Su są szefami Lede jako Co-CEO. „Widzieliśmy na własne oczy wyniki programów, kampanii i partnerstw, które zbudowała, i nie możemy się doczekać rozwoju nowego działu”.

„Standard odpowiedzialności w dzisiejszych firmach i organizacjach osiągnął niezwykłe wyżyny — marki, liderzy i pracownicy są odpowiednio analizowani pod kątem tego, jak działania firmy odzwierciedlają ich zasady i wartości. Lede nie tylko rozumie te realia, ale nieustannie ewoluuje, aby przekraczać standardy branżowe” – powiedział współzałożyciel i dyrektor generalny Pendulum Holdings, Robbie Robinson, który pełni funkcję członka zarządu Lede. „W miarę, jak Lede powiększa swoją ławę talentów, w tym nowe zatrudnienie Sarah Acer jako Chief Social Impact Officer, agencja rozszerza swoje znaczące, światowej klasy usługi, uruchamiając swój dział Social Impact”.

„Lede istnieje na przecięciu kultury i wpływu społecznego, a jej praca zaowocowała tworzeniem marek tworzących kategorie, kampaniami transformacyjnymi i wymiernym wpływem na klientów i społeczności na całym świecie” – dodał Acer. „Cieszę się, że mogę dołączyć do zespołu Lede i nie mogę się doczekać rozwoju dywizji oraz zwiększenia ambicji i wyników społecznych”.

Jako były dyrektor organizacji non-profit, konsultant i lider korporacyjny, Acer wnosi do Lede prawie dwie dekady doświadczenia, a także sprawdzoną wiedzę specjalistyczną, współpracując z sektorem prywatnym, organizacjami non-profit i agencjami rządowymi w zakresie wpływu społecznego, zrównoważonego rozwoju, komunikacji i działań filantropijnych. Przychodzi do Lede z Global Citizen, gdzie pełniła funkcję szefa globalnej filantropii, polityki sektora prywatnego, partnerstwa i projektowania kampanii. Tam firma Acer pomogła poprowadzić kilka historycznych kampanii i inicjatyw, w tym Global Citizen LIVE, Give While You Live, One World: Together At Home oraz kampanię działań na rzecz klimatu Race to Zero. Kierowała również strategią i rozwojem funduszy Global Citizen Impact Funds, a także inicjatywy Time Off to Vote oraz nadzorowała wielu partnerów non-profit i wielostronnych organizacji.

The Lede Company jest firmą konsultingową zajmującą się kompleksową strategią, public relations, komunikacją i wpływem społecznym, specjalizującą się w sektorach korporacyjnym, rozrywkowym, brandowym i non-profit. Znani klienci poza tymi wcześniej wymienionymi to Amy Schumer, Camila Cabello, Cara Delevingne, Charlize Theron, Emma Stone, Gael Garcia Bernal, Grimes, Halle Berry, Halsey, Jennifer Garner, Jessica Biel, Lady Gaga, Mary J. Blige, Penelope Cruz , Reese Witherspoon, Rihanna, Shakira, Anonymous Content, Hello Sunshine, Illumination, Live Nation, Univision, Thom Browne, Altuzarra, Kenzo, Savage x Fenty, Essence Ventures, Violet Grey i WhatsApp, żeby wymienić tylko kilka.

Czy ten post był pomocny?